Realitatea – o carte proastă?

Recunosc, m-am lăsat greu convinsă să încep să scriu mystery&thriller. Ca amatoare de gen am avut parte și de cărți bune și de scrieri care m-au dezamăgit. Am încercat – și sper să fi reușit – ca textele mele să fie bine închegate și credibile. Partea asta cu credibilitatea mi se pare cea mai teribilă provocare. Dacă la finalul cărții cititorul spune că romanul pare desprins din realitate, atunci ai reușit. În principiu este vorba despre îmbinarea unor elemente din realitate cu ficțiunea în proporții rezonabile, în funcție de poveste.

Întrebarea e ce naiba facem când realitatea este… greu de crezut? Cum e asta, frate? O gașcă de 100 de persoane se ghiftuiesc într-un restaurant din Spania. Spre finalul parangheliei o pun de un dans de care e folosesc ca să o taie  fără să plătească. Și figura le iese, pentru că nimeni nu anticipează mișcarea. Iar oamenii veniseră pregătiți: mașini cu numere false, adrese imaginare, tot tacâmul. De altfel se pare că nu era prima ispravă de acest fel a găștii.

Ridicolul, însă, de-abia acum vine! Se pare că autoritățile sunt pe urmele lor, pentru că petrecăreții de profesie au postat poze și filmulețe pe Facebook. Pe bune? Cât de bătuți în cap să fie? Dacă băgam eu așa ceva într-o carte, dădea Măria Sa, cititorul cu huo! Și pe bună dreptate…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s