We’ll… No, we are back!

Sincer, nu m-am prins niciodată cum face un mândru deținător de blog să ajungă la publicul țintă. Adică, în fine, în teorie știu. Toți le știm pe toate în teorie. Practica e aia care ne omoară.

Tot la capitolul onestitate mărturisesc că nu-mi mai amintesc exact cum s-a născut blogul ăsta. Știu doar că la un moment dat Bogdan Hrib ne tot împingea pe fiecare de la spate să mai scriem câte ceva. Nu de alta dar suntem un grup de zănatici care tot mai sperăm că vom reuși să o punem de o comunitate de consumatori de mystery & thriller, polițiste, spionaje și alte de-astea. În alte țări există. Am mai povestit despre asta.

S-ar putea genera un trend și la noi? Dumnezeu știe. Teoria spune că se poate. Mai ales într-o epocă în care social media îți oferă o platformă mai mult decât generoasă pentru a-ți distribui mesajele. Până la urmă orice campanie, trend, modă, revoluție are la bază un grup mai mare sau mai mic de oameni care s-au prins de anumite circumstanțe și le-au folosit pentru a imprima o direcție, o tendință, a pune pe masă un subiect de dezbatere, a face muci o imagine publică sau a stârni o revoltă. Sau mai are cineva impresia că manifestațiile de stradă, haștagurile și popularitatea se nasc spontan?

Problema e că ai nevoie de unii care știu cum se face povestea asta. Online-ul a pus președinți de state în funcție (sau i-a dat jos) dar nu a făcut-o cu d-ăștia ca mine care bagă și ei un articol în pauza dintr-o două cursuri predate pe Zoom. Până om găsi pe cineva care să ne ajute să stârnim într-un mod profesionist moda cititului de romane de acțiune, facem și noi ce și cum putem. Adică reactivăm blogulețul ăsta ca să vă zicem ce am văzut, ce ne-a plăcut, ce am auzit, ce am mai citit. Și să aruncăm cu buzduganul când se pregătește ceva fain. Mai ales că suntem trăitori pe meleaguri diferite și avem șansa de a prinde chestii inedite la fața locului.

De exemplu eu vă promit că pe la sfârșitul săptămânii vă voi povesti ce legătură are San Jordi – varianta catalană a Sfântului Gheorghe, cu trandafirii și cărțile.

Așa că , dragii mei, cum zice lumea p-aci: Nos vemos!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s