Ce am mai citit?

Profit de zilele fără muncă – scriu, citesc și devorez Netflix-ul. Și dacă tot o fac, vă mai zic ce și cum, poate găsiți ceva pe gustul vostru. Înainte de a sări în sus: nu, nu fac recenzii. Și nu dau spoilere. Hai să zicem că fac un fel de trailer subiectiv. Na! E mai bine așa?

Sandrone Dazieri – Ucide-l pe Tată

Un roman polițist – noir. Un copil și mama lui dispar misterios dintr-un camping. Unuia dintre șefii echipei de investigație i se aprind niște leduri de alarmă legate de niște istorii mai vechi, așa că solicită ajutorul a două personaje pitorești.

Scriitura lui Darzieri este lină, accesibilă, dar atmosfera cărții este atât de dark încât mie mi-a modificat dispoziția. Am apreciat dinamicitatea. Tot timpul se întâmplă câte ceva. Nici cititorul nici personajele nu au timp să-și tragă sufletul. Mai mult, toată lumea e tarată și dezechilibrată psihic. Probabil de aici tonurile plumburii ale poveștii. Mai am o carte din serie, Îngerul. Am s-o citesc, dar mai încolo. Pe asta o recomand celor care gustă genul.

Marc Voltenauer – Cine a ucis-o pe Heidi

Un whodunnit în sensul clasic al cuvântului. Undeva, într-un sat din Elveția mor niște vaci. La Berlin moare un politician. Iar apoi mai multe crime au loc în satul amintit.

Cartea perfectă pentru călătorii. Trei ore de zbor plus două ceasuri pe aeroport? Perfect! Mistrele din țara cantoanelor te vor ajuta să nu te plictisești.

M-a amuzat ineditul decorului. Un pitoresc sat din munți nu e tocmai locul unde te așteptai să pice victimele precum muștele. Din când în când te mai lovești de un clișeu sau o naivitate, dar scriitura lejeră, aerisită, ușor de urmărit, compensează. Simpatic polițistul, Andreas Auer. În plus recunosc, genul ăsta de mediu în care toată lumea trăiește bine (când nu e ucisă), deși nu e neapărat bogată, e reconfortant.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s